Landelijke buffetkast

Als klassiek meubel om serviesgoed in op te bergen is de landelijke buffetkast eigenlijk onmisbaar in elke keuken die in landelijke stijl is vormgegeven. Een passend geplaatste landelijke buffetkast verrijkt het interieur, tevens is het een heel praktisch meubelstuk.

Onderdelen

De meeste landelijke buffetkasten bestaan uit twee delen, waarbij elk deel een specifieke functie heeft. Het onderste gedeelte is dieper dan het bovenstuk en wordt afgesloten met dichte deuren, waarachter over het algemeen vaatwerk, potten en pannen schuil gaan. Ook zitten er vaak lades in het onderste gedeelte waarin bestek kan worden opgeborgen. Het bovenste gedeelte van de landelijke buffetkast doet dienst als vitrinekast en wordt meestal gebruikt om fijn porselein, glazen, kruiden en specerijen in op te bergen. Dit bovenstuk van de landelijke buffetkast zorgt voor het sierlijke karakter van dit meubel en dient dan ook met zorg ingericht te worden voor een optimaal effect.

Verkrijgbaarheid

Bij brocanterie├źn en gespecialiseerde meubelzaken zijn landelijke buffetkasten in vele uitvoeringen en formaten te vinden, zowel nieuw als antiek. Afhankelijk van de vorm en grootte van uw keuken kan het eventueel handig zijn om een landelijke buffetkast op maat te laten maken, zodat u zeker weet dat het past.